Heb jij ook weleens eens sterk het gevoel om te willen leven ergens in de jaren 50? Dan is dit misschien wel een leuke blog voor je om te lezen, want ik ga het hebben over de retro stoel! Zelf heb ik er een gekocht voor mijn keuken. Ik hou heel erg van retro voorwerpen. Kleding hoef ik dan weer niet in de retro-stijl, maar meubelen kan ik niet laten staan!

Terug in de tijd

De bedoeling van mijn keuken is om het geheel om te bouwen in de stijl van de Amerikaanse ‘diners’ rond de jaren 50. Ik ben al aardig ver met het renoveren van mijn keuken, maar ik miste nog wat. Iets wat het helemaal zou afmaken. Toen zag ik een webshop voorbij komen met retro stoelen. Deze stoelen waren geknipt voor mijn keuken: met leer beklede stoelen die door metalen ronde stoelpoten worden ondersteund. Kijk je ook nog even naar de prijs, blijkt het niet eens zo ontzettend duur te zijn. Het is dan retro, maar wel in een splinternieuw jasje. De meubelen zijn namelijk niet tweedehands, maar alleen ontworpen in de stijl van de jaren 50. Dat vind ik een fijn idee. Het zou toch ook jammer zijn als je meubelen te snel kapot gaan en voorzichtig mee moet doen? Nee, geef mij maar een stoel met gebruiksbestendigheid.

Verschillende kleuren

Een van die webshops die retro meubelen verkopen, zorgen daarbij ook voor veel diversiteit in kleuren. Roze, blauw of geel… Welke kleur jij maar wilt! Er zou dan zogezegd een zekerheid zijn dat jij de stoel kiest die het beste past bij jouw interieur. Ik ondersteun dit zeker, want het is leuk om keuzes te hebben in meer dan alleen maar het soort stoel.

kWALITEIT

De stoelen mogen dan misschien wel van leer zijn, maar het is niet van echt leer. Ze worden gemaakt van kunstleer. Dit is wellicht een pluspuntje voor de dierenliefhebbers onder ons. Dan komt er nog eens een ervaring van mij bovenop: geloof me, de stoelen zitten echt onwijs relaxed! De verhouding tussen het wegzakken in de stoel en stijfheid van de stoel is precies goed!

Levertijd

De levertijd mag dan misschien wat aan de lange kant zijn, namelijk 1 tot 2 weken, maar laat je er daardoor niet van weerhouden om de stoel te kopen. Het is het echt waard, mede omdat het zo lekker zit. Plus het feit dat je ook achteraf kunt betalen. Dit geeft toch een relaxed gevoel als je eventueel toch niet tevreden zou zijn over de stoel en dit scheelt ook in het retour-proces met het terugvragen van je geld, althans, dat vind ik.

 

Geef een reactie