Hobby’s hebben we bijna allemaal. Onze vrije tijd weten we doorgaans prima te besteden. En toch kan soms ineens de verveling toeslaan. Verveling klinkt zo negatief, maar eigenlijk is het helemaal niet zo’n slecht ding. Verveling kan juist inspireren! Het kan nieuwsgierigheid en creativiteit aanwakkeren. Als je even niks te doen hebt, gaat er misschien wel iets kriebelen. Misschien krijg je ineens de neiging om iets nieuws te ontdekken. Als je zo’n moment hebt gehad de afgelopen tijd, doe er dan vooral iets mee! Iets nieuws leren geeft voldoening en houdt je scherp. Je kunt er bijvoorbeeld over nadenken om een cursus te gaan doen. Hier zijn wat ideeën. 

Fotografie

Fotografie is een praktische en relatief makkelijke instapper in de kunstwereld. Ga maar eens na hoe vaak je eigenlijk al foto’s hebt gemaakt, gewoon op je telefoon. Makkelijker wordt het haast niet. Maar mooier wel, als je weet wat je aan het doen bent. Als je bijvoorbeeld wat meer leert over compositie, ga je heel anders kijken naar het beeld dat je wil vastleggen. Daar hoef je niet eens een andere camera voor aan te schaffen. Als je er dieper op in wil gaan en je hebt er een beetje geld voor over, is het wel leuk om een echte camera te kopen. Dat hoeft niet gelijk de meest professionele te zijn. Gewoon iets waar je de instellingen van kan aanpassen. Hoe je dat moet doen, leer je bijvoorbeeld in een digitale fotografie cursus online. Het leuke is, als je deze cursus hebt afgerond, kan je eindeloos experimenteren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is, omdat je de basis al onder de knie hebt. 

Schilderen

Schilderen is een hele leuke manier om je creativiteit te uiten. Het lijkt misschien moeilijker dan fotografie, maar dat hoeft niet zo te zijn, als je wat dingen leert over deze kunstvorm. En het leuke is, wat je maakt is echt helemaal van jou, terwijl je bij een foto iets vastlegt dat al bestaat. Cursus schilderen helpt je op weg met het schilderen met olieverf. Iedereen kan leren schilderen. Als je eenmaal begint en wat tips krijgt, zal je zien dat het echt goed te doen is. Daarbij is schilderen erg leuk om te doen en vinden veel mensen het rustgevend. 

Taal

Een nieuwe taal leren! Dit is niet alleen leuk, maar ook handig. In welke mate je dit wil doen kan je zelf bepalen. Als je er echt helemaal voor wil gaan, zijn er cursussen van meerdere weken, die je ook echt in het buitenland kunt volgen. Als je het op een lager pitje wil doen, kan je een online cursus doen en een certificaat proberen te halen. Is het echt iets voor tussendoor, dan kan je altijd nog een app downloaden en er elke dag tien minuutjes aan besteden. 

En dit zijn nog slechts een paar voorbeelden! Er is zo veel te doen, voor iedereen wel wat. Volg je hart en ga voor wat jou aanspreekt. 

Geef een reactie