Er bestaan heel wat verschillende soorten jeans. Vrijwel in elke winkel zijn jeans met een rechte pijp te vinden, een pijp die aansluit, een jeans die hoger valt op de heupen of die hoger valt bij de enkels. Jeans met een oversized look, met printjes of juist één kleur, jeans met gaten of eentje die net op een pantalon lijkt. Met zoveel mogelijkheden kan het soms wat moeilijk zijn om een keuze te maken voor de beste jeans. Misschien kan deze blog wat helpen: een gids om te kijken welke jeansvorm het beste aansluit bij jouw pasvorm.

Type 1

Iemand met zwaardere bovenbenen, ronde heupen en billen en een dunnere taille, heeft een zandloper figuur. Over het algemeen hebben de meeste vrouwen dit figuur. Het wordt dan ook wel gezien als een erg vrouwelijke figuur, waar een broek met een feminiene fit bij hoort. Dit is een jeans met een hogere taille, wat helpt om langer en slanker te lijken. De pijpen horen niet te strak om het lichaam heen te zitten, om zo alles wat meer in proportie te houden. Kies liever voor rechte of wijde pijpen. Red button kleding heeft vele stijlen broeken en staan bekend om hun ‘relaxed fit’.

Type 2

Het tweede lichaamstype waar we het overhebben, heet ook wel de ‘peer’. Dit is iemand met een slank bovenlichaam en een wat voller onderlichaam. In andere woorden, grotere bovenbenen en bredere heupen. Bij dit lichaamstype pas een bootcut of flared jeans heel goed. Deze komen ook wel helemaal in de style en het lijkt er nog niet op dat deze jeanstype snel weggaat. De volume van de broek geeft de onderkant van de benen wat meer balans.

Type 3

Dan zijn er nog vrouwen met vollere borsten en bredere schouders, slanke benen en een taille die niet heel duidelijk definieert is. Dat wordt een ‘appel’ genoemd. Net zoals bij de peren, past bij dit lichaamstype ook een hoge taille met een bootcut of flared onderkant. Ook slim broeken, helemaal tegen de benen aan, en straight jeans, die recht naar beneden gaan, zien er goed uit. Florez heeft zeker een paar mooie modellen voor deze mensen.

Type 4

Het laatste lichaamstype waar we het over zullen hebben, zijn iedereen met kleinere borsten, heupen die even breed zijn als de schouders, slanke benen en geen duidelijke definieerde taille. Een slim fit broek ziet er goed bij hen uit. De billen en bovenbenen zullen erdoor wat kleiner lijken.

Tips

Natuurlijk koopt iemand een broek omdat deze goed staat en lekker zit. Dit zal niet altijd met lichaamstype te maken hebben. Daarom wat tips om de zoektocht toch makkelijker te maken.

Hoe breder de pijpen onderaan de broek zijn, hoe slanker bovenbenen eruit zien. Zo lijken de benen wat meer in proportie.

Een hogere taille geeft de optische illusie dat benen er langer uitzien. En als laatst: een te korte of juist een te lange broek, laat het erop lijken dat iemand kleiner is dan dat zij echt zijn.

Geef een reactie