Container huren

Ik ben een bofkont. Ik zeg het gewoon maar even. Want je ziet online eigenlijk altijd allemaal maar negatieve verhalen over huren en woningbouwverenigingen. En ik heb dus een ander verhaal. Het begint een beetje triest: mijn huis wordt gesloopt. Dat is natuurlijk nooit iets wat je plant op het moment dat je ergens gaat wonen. Maar nu het goede nieuws: ik kom terug in een huis dat bijna twee keer zo groot is en dat aan alle milieueisen en duurzaamheidseisen voldoet. De eisen van nu, maar ook de eisen van de toekomst. Daarbij is dit natuurlijk hét moment om mijn troep eens uit te zoeken. Een container huren hoef ik niet te regelen. Dat doet de woningbouwvereniging.

Van een oud huis naar een nieuw huis

Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Maar de woningbouwvereniging waar ik bij huur heeft alles goed geregeld in een sociaal plan. Sterker nog, wij bewoners hebben overal inspraak in gehad, ook in het sociale plan. Zo kunnen we natuurlijk tijdens het slopen en opnieuw bouwen niet op dezelfde plek blijven wonen. Dit heeft de woningbouwvereniging goed ingezien. De bewoners worden tijdelijk verhuisd naar een andere woning. Deze woning is gestoffeerd, we hoeven daar dus alleen onze spullen maar in te laten(!) zetten.

Vanuit het tijdelijke huis naar het nieuwe huis

Zoals gezegd, heeft de woningbouwvereniging besloten dat de huizen gesloopt moeten worden. Maar het opnieuw inrichten van een nieuw huis gaat best in de papieren lopen. Daarom krijgt iedere bewoner van mijn straat een flinke verhuisvergoeding. Zo hoeven we in ieder geval niet op het kale beton (met vloerverwarming!) te zitten. Daarbij worden we ook weer verhuisd vanuit de tijdelijke woning naar de nieuwe woning. We hebben zelf onze tegels en keuken mogen uitkiezen en sommige mensen zijn er nog extra op vooruit gegaan.
Container huren

Ik ben dus echt een bofkont

Want ik woon op dit moment nog in mijn oude huis. Een tussenwoning met een tuin op het noorden. Niks mis mee. Toch heb ik aangegeven dat ik graag voor een hoekwoning met een tuin op het zuiden in aanmerking zou komen. En wat denk je? Hebbes! En dan ook nog voor dezelfde woonlasten als die ik nu kwijt ben per maand. Dat is dus een gigantische stap vooruit qua woongenot en dat gewoon voor hetzelfde bedrag als ik nu betaal. Nu nog even een vloer uitzoeken, behang, verf en nieuwe meubels… Het begin is er, maar ik woon er nog niet!

Geef een reactie