Overhemden

Kijk, wij mannen zijn niet zo van het shoppen. We zijn al lang blij als onze vrouw of misschien zelfs onze moeder onze kleren aanschaft. Maar ook de mannenemancipatie slaat nu toe. Want dankzij internet is winkelen een stuk minder vervelend geworden. Je hoeft niet meer urenlang de stad in. Je gaat gewoon zitten. Op de bank of aan je bureau. Laptop erbij en online shoppen maar. Dat scheelt veel tijd en uiteindelijk ook veel geld. Maar wat mag écht niet ontbreken in de mannenkast zijn overhemden. Die kun je namelijk altijd dragen. Casual of zakelijk. Chique of lekker luchtig.

Het ene overhemd is het andere niet

Toegegeven: alle overhemden lijken wel wat op elkaar. Maar het overhemd dat jou perfect past, kan bij je broer wel helemaal niet voegen. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Om te beginnen natuurlijk het materiaal waar het overhemd van is gemaakt. Het fijnst zijn overhemden van katoen. Die zorgen ervoor dat je niet overmatig gaat zweten en ook in de was blijven deze erg mooi. Synthetische spullen zie je (gelukkig) steeds minder. Die dingen glanzen op precies de verkeerde manier en je hebt al zweetplekken onder je oksels nog voor je de deur uit bent. Verschrikkelijk!
Overhemden

Verschillende lengtematen kunnen je heel gelukkig maken

Heb je een wat langer lijf, dan had je voorheen gewoon pech. En een koude rug. Maar dat hoeft niet meer. De blouses van nu hebben verschillende lengtematen, zo kun je precies dat overhemd kiezen dat jou écht goed past. Of het nu gaat om de lengte van het rugpand of van de mouwen, jij hoeft er nooit meer armoedig bij te lopen. Vergeet vooral niet om je te korte overhemden in de kledingbak te doen. Misschien kun je er nog iemand anders gelukkig mee maken en dan heb jij weer wat ruimte in je kast.

Hoe strijk je een overhemd

Dat lijkt een kinderachtige vraag, maar het is echt belangrijk dat je kleding goed gestreken is. Je begint bij het rugpand, dat is het makkelijkst, dan draai je naar de beide zij- of voorkanten. Vergeet ook de kraag niet te strijken en direct in de goede vorm te vouwen. Voor de mouwen zul je misschien een speciaal mouwplankje moeten aanschaffen. Hier kun je de mouwen overheen schuiven zodat je ze kunt strijken zonder dat er een lelijke vouw overheen loopt. Zeker wanneer je het overhemd zonder jasje draagt, is zo’n mouwplankje een goede investering.

Geef een reactie