Als een ruimte binnen een bedrijfspand te groot is, dan kan je de ruimte opsplitsen in meerdere ruimtes door het plaatsen van tussenwanden. Dit kan je op verschillende manieren doen en hier kan je ook meerdere materialen voor gebruiken. Hier vind je meer informatie over het bouwen en plaatsen van tussenwanden.

 

Gebruik de beste materialen

Als je tussenwanden wilt bouwen en plaatsen, dan is het verstandig dat je gebruik maakt van de beste materialen en niet zomaar houten platen aanschaft. De wand moet ook geluidsdicht zijn zodat je niet kan horen wat er aan de andere kant gebeurd. De beste materiaal voor het plaatsen van tussenwanden is gefineerd MDF. Gefineerd MDF bestaat namelijk uit MDF platen en zijn ook voorzien van een decoratieve uitstraling. Zo zorg je er namelijk voor dat je na het plaatsen van de MDF platen direct klaar bent. Je hoeft de wanden namelijk niet te versieren met verf of behang want ze hebben al een decoratieve uitstraling. Je kan er ook voor kiezen om HPL plaat betonlook te gebruiken. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling en past vaak perfect binnen een bedrijfspand. 

 

Zorg voor voldoende isolatiemateriaal

Wanneer je van een ruimte meerdere ruimten wilt maken dan is het belangrijk dat het soundproof is en ook dat de warmte goed binnen de nieuwe ruimte blijft. Je kan dit het beste doen door isolatiemateriaal aan te brengen. Isolatiemateriaal kan je het beste in de frame van de nieuwe tussenwand verwerken maar het is ook mogelijk om isolatiemateriaal aan de buitenkant aan te brengen. Dit ziet er vaak minder mooi uit want de gebruikte isolatiemateriaal ligt dan open en bloot. 

 

Weet wat je doet

Het plaatsen van een tussenwand is geen kinderspel en moet goed gebeuren. Je moet namelijk weten wat je doet want het draait allemaal om perfectie. Als je er geen ervaring mee hebt dan is er een kans dat de wand scheef gaat staan of dat de wand bij het plaatsen te klein of te groot is. Zorg er ook voor dat je de juiste gereedschap hebt want je gaat veel boren en zagen. Ook is het belangrijk dat je altijd beschermingsmiddelen gebruikt zoals een bril. Bij het zagen van MDF platen kunnen namelijk snippers vrijkomen die pijnlijk zijn als deze in je oog terecht komen. Je moet deze dan namelijk op een professionele manier laten verwijderen en dat kan alleen in het ziekenhuis.

Geef een reactie