Europa barst van de mooie natuur. Hoewel we in Nederland vaak te maken hebben met kleine natuurgebieden zie je in andere landen vaak uitgestrekte berggebieden en oerbossen. Het fijne is dat de meeste van deze bestemmingen met de auto prima te bereiken zijn in één a twee dagen rijden. Er is zelfs zoveel keus, dat het soms moeilijk is om een beslissing te maken voor de volgende vakantie. In dit artikel helpen we je om een aantal mooie pareltjes uit te lichten en hopelijk zit er wat voor jou tussen.

Spanje is meer dan de costa

Na Frankrijk is Spanje het meest populaire vakantieland voor Nederlanders. Verreweg het grootste gedeelte van alle Nederlanders die op vakantie gaan in Spanje bezoeken de Spaanse Mediterraanse kust. Aan de Spaanse Costa barst het van de toeristische trekpleisters, uitgaansgebieden en luxueuze hotels. Spanje is dus voor veel Nederlanders geen populaire vakantiebestemming voor een natuurvakantie. Het land heeft echter wel prachtige natuur te bieden. Vlakbij de Zuid-Spaanse kust is een enorm berggebied terug te vinden. Vlakbij Granada ligt het Sierra Nevada gebergte. De hoogste berg van Spanje is in dit gebied terug te vinden en je kan hier op 50 km van de Middellandse zeekust in de winter zelfs op wintersport. Je kan ook op visvakantie Spanje, zeker In het noorden. In Noord Spanje is het natuurgebied Picos de Europa terug te vinden. Dit natuurgebied is vrij onbekend onder de buitenlandse toeristen maar is echt prachtig. De bergen hier barsten van de mooie wandelpaden en de rivieren die door dit gebergte lopen zitten vol met vis. Het fijne van dit gebied is dat het vlakbij de noordkust ligt, en je dus eventueel nog zou kunnen surfen of genieten van het strand. Als je hier met de auto naartoe gaat dan is het zeker ook de moeite waard onderweg in Bilbao te stoppen.

Duitsland is meer dan snitzel

Voor veel Nederlanders is dit geen verrassing. Duitsland is een enorm land met een rijke geschiedenis, vriendelijke mensen en prachtige natuur. Ook een visvakantie in Duitsland is een goede manier om echt van de natuur te genieten. Goede opties qua gebieden om naartoe te gaan zijn het Zwarte Woud en de Eiffel. Deze gebieden zijn met de auto vaak ook heel goed te bereiken. Op het moment dat je in Duitsland de natuur ingaat is het verstandig om op de wandelpaden te blijven. Je wilt namelijk niet de natuur verstoren.

Geef een reactie