Het overhemd is een van de bekendste kledingstukken voor velen. Tevens kan deze voor zowel zakelijke als informele gelegenheden worden gedragen. Een paar goed zittende overhemden kunnen voor veel mannen niet ontbreken in de garderobe. Daarbij is de juiste maat en pasvorm erg belangrijk zodat het overhemd goed past bij het lichaamstype. Maar hoe kies je nou precies het juiste overhemd uit?

De pasvorm

Verschillende overhemden hebben ook verschillende pasvormen. Voor elk type lichaam bestaan er dan ook verschillende pasvormen. De maten waar je op moet letten zijn de boordmaat, borstomtrek, de taille-omtrek, de lengte van de mouwen en de lengte van het rugpand. Om ervoor te zorgen dat het overhemd goed zit is het handig om deze maten op te meten. Een te groot overhemd laat je voller lijken dan nodig en een te strak overhemd zit natuurlijk niet erg lekker. Er zijn dan ook verschillende pasvormen te omschrijven. Zo kun je gaan voor een slim fit overhemd. Dit is slim fit. Dit is geschikt voor de normale slanke man. Het overhemd zit straj, maar is net iets minder strak en getailleerd dan de extra slim fit. De extra slim fit is ideaal als je erg slank bent en opzoek bent naar een overhemd dat toch mooi aansluit. Vervolgens bestaat er ook de tailored fit. Dit is een getailleerde vorm voor mannen met een normaal postuur en geeft een moderne uitstraling. De regular fit is een model die recht loopt en geeft je bewegingsruimte. Deze is dan ook maar heel licht getailleerd.

Overhemden ledub

Ook heb je veel keuze uit verschillende stoffen en materialen. In de zomer is een linnen overhemd vaak populair. De keuze van de stof bepaald ook de uitstraling van de look. Soepelere stoffen zullen eerder kreuken dan wat stuggere stoffen. Vooral dikkere stoffen zoals twill, weving en visgraat weving zullen niet snel kreuken. Dunne stoffen zoals linnen en poplin katoen zullen daarentegen wel snel kreuken. Als je geen zin hebt om te strijken kun je ook kijken naar strijkvrije overhemden. Ledub heeft namelijk bijvoorbeeld strijkvrije overhemden. Dit is ideaal als je geen tijd wilt verliezen aan strijken. Ook is het erg handig als je vaak gaat reizen, zo kun je je overhemden gemakkelijk in je koffer doen zonder dat ze helemaal gekreukt zijn. Ook kun je uit duizenden unieke kleuren en verschillende designs kiezen wat betreft overhemden. Hoe drukker het design van een overhemd is, hoe informeler de uitstraling wordt.

 

Geef een reactie