Iedereen met een winkel heeft tegenwoordig een webwinkel nodig. We hebben de afgelopen maanden wel geleerd dat een fysieke winkel er goed aan doet om zich ook op het online web te vestigen. Zo kunnen de zaken altijd doorlopen, wat er ook in de wereld gebeurt. In deze blog vertel ik wat de eigenaar voor een webshop zoal nodig heeft. Lees je mee?

Een uitnodigende webshop

Allereerst heb je natuurlijk een website nodig. Waarschijnlijk ben jij ook meermaals op een website belandt waarvan je dacht: ik wil hier zo snel mogelijk weg. Wellicht was het onoverzichtelijk of lelijk, niet duidelijk of werkte het domein niet goed. Je wilt als ondernemer natuurlijk niet dat je klanten zich aan zulke dingen storen, je wilt ze juist zo lang mogelijk op je website houden. Gelukkig hoef je niet zelf aan de slag met het bouwen van een website. Er zijn zat bedrijven en freelancers die dit graag voor jou doen. Zorg dat je inspiratiefoto’s en andere voorbeelden meeneemt van wat jij wilt, en voor je het weet, heb jij de website van je dromen.

Verkoop je product

Je moetje product natuurlijk ook verkopen, niet alleen op de website. Via social media kan je reclame maken. Zeker als je als beginnend ondernemer start, is dit handig en in veel gevallen gratis. Om meer mensen te bereiken, zul je moeten investeren maar voor veel mensen is dit het waard omdat je je geld als het ware sneller terugverdient met winst. Een investering neemt risico’s met zich mee maar ook voordelen, het zet jouw bedrijf meer op de markt.

Werkruimte, thuis of elders

Als je een online winkel wilt starten, kan dit als een extensie van jouw bestaande fysieke bedrijf. Maar je kan ook alleen online je bedrijf hebben. Dan heb je geen werkruimte nodig, of in ieder geval geen echte winkel. Ruimte heb je altijd nodig, voor productie en opslag bijvoorbeeld. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf, of waar je in handelt, zul je één of meer extra ruimtes nodig hebben.

Goed verpakt op pad

Wanneer ben dan een bestelling doet, is het belangrijk dat je dit goed afhandelt. Zo vergroot je de kans op een tevreden klant en daarmee ook hun terugkeer. Je kan dozen kopen om je producten in op te slaan of in te versturen. Bij Vermeij hebben ze kwaliteit verpakkingsmateriaal. Zo weet je zeker dat je minimale kans op beschadiging oploopt en maximale kans op een goede aflevering van een product, en zo ook een succesvolle afronding van een bestelling.

Geef een reactie