Heb je je huis opnieuw ingericht? Een nieuwe vloer gelegd? Dan ben je vast erg blij met hoe het geworden is. Maar het kan ook zomaar zijn dat je nog wat sfeer mist in huis. Dat het geluid in je huiskamer nogal hol klinkt, net alsof er helemaal niets in staat. Zeker wanneer je van een zachte vloer (tapijt) over bent gegaan naar een harde vloer (laminaat, plavuizen) kan het geluidseffect de sfeer bederven. Je vindt je huis dan echt wel mooi, maar doordat het zo hol klinkt, wordt het er niet echt gezellig. Er zijn verschillende oplossingen te bedenken. De snelste oplossing is het neerleggen van een aantal kleden op de vloer.

Kies Perzische tapijten voor meer sfeer

Perzische tapijten zijn er in veel formaten. De meest bekende Perzische tapijten zijn rood van kleur, maar je kunt Perzische tapijten vinden in allerlei kleuren. Dus ook als rood niet de kleur is die past in jouw huis, kun je er met Perzische tapijten de sfeer verhogen. Kies een tapijt met franjes of juist zonder. Leg verschillende Perzische tapijten deels over elkaar heen voor een meer warme sfeer. Je kunt kiezen voor gloednieuwe tapijten, maar je kunt ook gaan voor echt oude tapijten die helemaal zijn schoongemaakt en opgeknapt.

Bedek de wanden met "zachte" kunst

Een meer sfeervolle huiskamer maak je vooral door het geluid wat te dempen. Stap één is het neerleggen van, bijvoorbeeld, Perzische tapijten. Maar je kunt meer doen. Hang bijvoorbeeld canvas doeken aan de muren. Hierdoor kaatst het geluid niet meer direct terug van de muren, het wordt, als het ware, geabsorbeerd door het canvas. Ook de toepassing van macramé tegen de muren, bijvoorbeeld in de stijl van Ibiza-sfeerhangers is de moeite waard. Natuurlijk is het belangrijk wat jij mooi vindt. Zorg er in ieder geval voor dat je niet alleen spiegels en harde fotolijstjes aan de muren hangt.

Ook de meubels kunnen een bijdrage leveren

Natuurlijk zijn die strakke stoelen schitterend bij je eetkamertafel. Maar zijn ze écht comfortabel? Door te kiezen voor beklede stoelen zorg je ook weer voor een deel geluidsdemping. Zet je die stoelen dan ook nog een keer op een vloerkleed, dan is het effect maximaal. Ook de bank en de kussens zorgen voor geluidsdemping en dus voor meer sfeer. En wat denk je van de raambekleding? Kies gordijnen die van het plafond tot aan de vloer reiken voor het meeste effect. Door alle gladde oppervlakken hier en daar af te dekken, zorg je voor meer warmte én voor meer sfeer.

Geef een reactie