Antony Morato

Soms is het niet helemaal duidelijk wat voor kledingstijl van je word verwacht. Bedrijven zijn dan geneigd de dress code in de brief te vermelden. Denk bijvoorbeeld aan business formal, business casual en smart casual. In deze blog zal ik uitleggen wat smart casual nou precies is en geef ik een aantal tips om goed voor de dag te komen.

Wat is smart casual?

Smart casual betekend eigenlijk niks meer dan nette vrijetijdskleren. Dit betekend dat je heel erg vrij bent in de keuze van je kleding. Als je in je vrije tijd vaak een blazer draagt, zou je bij de dress code smart casual ook een blazer aan kunnen doen. Draag echter geen stropdas, dat is te netjes voor de dress code smart casual. Ook kan je kiezen voor een gekleurd overhemd in plaats van het standaard witte overhemd. Dat zorgt namelijk voor een minder formeel gevoel bij je outfit.

Wat voor schoenen moet ik aan?

Er is onenigheid over welke schoenen bij smart casual kunnen en welke niet. Sommige mensen vinden dat sneakers ook mogen worden gedragen bij de dress code smart casual. Daar sluit ik me ook bij aan. Bij vrijetijdskleding is het namelijk van belang dat jij je goed voelt in je kleding. Sneakers zitten vaak heel erg lekker en zijn daarom ook heel erg populair als vrijetijdsschoenen. Als je zelf nooit sneakers draagt, moet je die natuurlijk ook niet aan doen voor de dress code smart casual. Houd er wel rekening mee dat je niet je aller netste schoenen hoeft aan te doen als je jezelf smart casual kleed.

Overige tips

Omdat je bij de dress code smart casual zoveel richtingen op kan gaan is het belangrijk jezelf te blijven. Smart casual geeft je namelijk de mogelijkheid om je eigen persoonlijkheid te uiten in de keuze van je kleding. Ook kan je heel erg variƫren tussen de gelegenheden waar je business casual wordt geacht te dragen. Zo kan je de ene dag in een leuke blazer met een chino-broek komen en de volgende dag in een leuke trui. Als het wat warmer is kan je zelfs in korte mouwen komen als jij je daar prettig bij voelt. Tot slot zou ik jullie nog de tip willen meegeven om te kijken naar kleding van Antony Morato. Dit Italiaanse modemerk heeft enorm veel smart casual kleding van hele hoge kwaliteit. Het merk is dan ook voornamelijk gericht op mannen die smart casual kleding zoeken.

Geef een reactie