Sport gaat het hele jaar door. Het ene moment is het voetbalseizoen dan weer raceseizoen. Niet iedereen is overal even fan van maar de meeste mensen hebben toch wel een voorkeur voor een bepaald soort sport en volgen dit dan ook graag. Dit is natuurlijk leuk, iedere week even kijken of er iets gebeurd is. Maar het allerleukste is natuurlijk samen een wedstrijd kijken. Hoe je dit organiseert is heel makkelijk. In deze blog leg ik het je uit. We hebben het over gasten, snacks en nog meer. Lees je even mee?

Het juiste volk

Niets is irritanter dan een wedstrijd kijken met vrienden en constant aan eentje uit moeten leggen wat er gebeurt, wat de regels ook alweer zijn en wie we precies aanmoedigen. Daarom raad ik aan om altijd mensen uit te nodigen die ook passievol zijn over de sport die je gaat bekijken. Al is het alleen maar omdat Nederland speelt. Oké, dan moet je de regels alsnog even uitleggen maar je kan ook even een uitleg van tevoren doorsturen.

De juiste setting

Als je een mannenvond houdt met je vrienden wil je er niet op hoeven letten dat alles spik en span blijft, of dat je geen overlast veroorzaakt. Je wilt gewoon zonder remmen kunnen genieten van de avond. Overleg daarom van tevoren met je vrienden wat de beste locatie is om de wedstrijd te kijken. Heeft er iemand een ruimte voor zichzelf waar alle instrumenten, voetbaltafels en gamesets staan? Een schuur misschien? Of is er iemand die avond alleen thuis? Dan wil je daar de tijd ongestoord doorbrengen.

Hapjes en drankjes

Zo’n avond plan je in principe om de desbetreffende wedstrijd heen maar het gaat natuurlijk ook om tijd met elkaar. Sla daarom genoeg snacks in. Stof de frituurpan af of organiseer met mooi weer van tevoren een barbecue. Een koud drankje mag daar natuurlijk niet ontbreken. Zorg altijd wel voor vervoer wanneer je drinkt. Vraag of iemand de BOB wilt zijn en de andere maten naar huis wilt taxiën na afloop.

Extraatje verdienen

Met al het bovenstaande is een leuke avond al wel gegarandeerd maar je kan ook nog wat van de avond af laten hangen. Bijvoorbeeld door weddenschappen te plaatsen met elkaar of door online gokken. Je zet dan geld in op de website wat betreft jouw idee over de uitkomst van de wedstrijd. Misschien houd je er nog wel wat aan over ook. Let op, je kan je inzet kwijtraken.

Veel plezier en een prettige wedstrijd.

Geef een reactie