Het kan voorkomen dat een huis voor een langere tijd leeg staat. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer de eigenaren voor een aantal maanden of jaren naar het buitenland verhuizen, een rondreis maken of om andere redenen uit het land zijn. Ook is het zo dat het vaak voorkomt dat iemand een nieuw huis koopt, maar dat het oude huis nog niet verkocht wordt. Dan zit iemand met twee huizen, wat al flink wat geld kan kosten. Voor hen, en voor nog veel meer mensen, is de eigen woning verhuren is goed idee. En er is één doelgroep die dan al snel in aanmerking komt.

Expats

Tegenwoordig horen we veel over expats. Maar wie zijn dit eigenlijk? Expats zijn mensen die tijdelijk in een ander land verblijvend dan waar zij vandaan komen. Vaak komt dit door hun baan. Zij worden overgeplaatst naar een ander land voor een aantal maanden of jaren voor hun werk. Nederland vraagt ook om dit soort mensen, omdat hier een tekort is aan hoogopgeleiden met kennis van techniek en software. Na de onbepaalde tijd in Nederland, gaan expats weer terug naar hun eigen land of worden zij overgeplaatst naar een ander land, met meer kennis over de arbeidsmarkt en andere doorgroeimogelijkheden. Voor deze tijd is het wel zaak dat zij een woning hebben. Kopen is misschien weer wat overdreven, waardoor huren een goede optie is.

Waarom expats?

Huizen verhuren aan expats is een betrouwbare zaak. Expats zijn vaak betrouwbare huurders die een aantal maanden tot jaren in Nederland verblijven. Omdat expats een (goede) baan hebben, functioneren zij heel anders dan bijvoorbeeld studenten. De buren zullen er dus geen last van hebben. De woning dient echt vooral als onderdak, een plek om te kunnen eten, slapen en de vrije tijd door te brengen in het weekend.

Tips

Ga jij voor een tijdje weg en staat het huis dus leeg? Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat het huis wel in de huur gaat naar expats.

De eerste tip is om te kijken naar verhuur-zeker.nl. Het huis kan aan het verhuurd worden en zij zullen het weer door verhuren aan expats. Het is een makkelijke manier om het huis te laten verhuren, met een maandelijks huurbedrag en garantie.

Om het huis aantrekkelijker te maken, is het fijn als er moderne apparatuur en voorzieningen zijn. Denk bijvoorbeeld aan snelle wifi, een vaatwasser, een koffiezetapparaat of wasmachine. Ook woningen die modern en neutraal ingericht zijn, worden over het algemeen sneller verhuurd.

Een andere tip is om duidelijke afspraken te maken. Maak een huurovereenkomst waarin de duur van de huurperiode duidelijk staat vermeld, samen met de voorwaarden.

Als laatste tip: neem een borg van minstens één maand op in de huurovereenkomst. Zo kunnen eventuele onverwachte kosten gedekt worden, zoals kleine schade aan het meubilair.

Zo wordt het huren fijn voor de expats, en wordt het verhuren fijn voor jou.

Geef een reactie