private cloud

Steeds meer bedrijven maken de keuze om in de cloud te gaan werken. Het is over het algemeen een investering die zich snel terugverdient doordat de IT omgeving beter en efficiënter is ingericht. Daarnaast moet je in deze tijd waarin IT zich snel ontwikkelt naar een IT omgeving die makkelijk met deze ontwikkeling kan meebewegen. Als je gaat overwegen om de beweging richting de cloud te maken zie je dat daarin nog wel wat keuzes te maken zijn. Hoogover zijn er drie varianten. Dit zijn public cloud, private cloud en hybrid cloud. De keuze die het meest praktisch is hangt vooral af van het bedrijf wat je hebt. In dit blog vertellen we er meer over.

De drie cloud varianten

Als eerste is er de public cloud. Deze variant wordt het meest gebruikt. Dit omdat het MKB hier over het algemeen goed mee uit de voeten komt. Het is dus een cloud omgeving waar meerdere gebruik van kunnen maken en waar je een afgeschermd deel kunt gebruiken voor je applicaties en je bestanden. In een public cloud oplossing zitten wat standaard zaken die het mogelijk maken om verschillende autorisaties toe te voegen. Ook de investering om op een public cloud over te gaan is laag wat het ook aantrekkelijk maakt voor het MKB. Een groter bedrijf komt vaak niet uit de voeten met de standaard oplossingen die in public cloud zitten. Deze kiezen daarom veel vaker voor een private cloud oplossing. Met deze oplossing maak je een maatwerk cloud omgeving specifiek voor één bedrijf. Je zal hiervoor dus ook een goede IT partner nodig hebben die dat kan organiseren. Het spreekt voor zich dat de investering bij een private cloud vele malen hoger is. Tegenwoordig is er ook de tussenvariant de zogenaamde hybrid cloud. Hierbij maak je gebruik van twee cloud varianten. Je kunt dan dus van de specifieke voordelen van beiden varianten gebruik maken. Dit is dan ook een oplossing die steeds populairder wordt.

Voordelen van werken in de cloud

Een aantal voordelen is al benoemd. Belangrijkste is dat je IT omgeving flexibeler is en veel makkelijker kan meebewegen met de IT ontwikkelingen die er zijn. Ook kan het zich makkelijker aanpassen op veranderingen die je met je bedrijf doormaakt. Ook voor medewerkers is het voordeel dat je veel makkelijker op andere plekken je werk kan doen en daardoor flexibeler bent in doen van je werk op de tijd en plaats dat dat jou uitkomt.

Geef een reactie