nobelhout

Ik heb het natuurlijk over sierhout van Nobelhout . Sierhout is hout dat gebruikt kan worden voor vele doeleinden, zoals om bijvoorbeeld in uw achtertuin een mooie schutting neer te zetten. Als je goed kijkt, zie je waarschijnlijk in iedere tuin wel wat sierhout. Of het nou een schutting is, een vogelhuisje, een hutje of een speelhuis, alles kan.

tuindesign.

Wil je dat je tuin er een beetje mooi bijstaat deze zomer? Dan ligt dat niet alleen aan hoeveel plantjes en bloemetjes je hebt geplant. Wat een tuin ook mooi maakt, is rust, privacy en zorg. Een tuin oogt het mooist als de kleuren met elkaar overeenkomen, het groen van de planten en bloemen met bijvoorbeeld een licht sierhout creëert ruimte en rust. Steek jij ook graag de handen uit de mouwen? Dan kun je je eigen tuin helemaal zelf inrichten naar eigen smaak. Olijfbomen, rododendron en een donkerhout gelakte schutting? Of juist veel tegels en natuur, met een schuurtje erbij? Alles wat jij kan bedenken, kan gemaakt en geinstalleerd worden.
Hoe ziet jouw ideale tuin eruit?

Materialen.

Sierhout klinkt natuurlijk heel chique, maar het omvat eigenlijk allerlei soorten hout. Zo kun je kiezen uit steigerhout, vlonderhout, composiet, en Douglashout. Composiet hout is een variatie op tropisch hardhout; het bestaat namelijk grotendeels uit houtvezels en doet daarom natuurlijker aan. Je kunt deze materialen gebruiken voor alles wat je in gedachten hebt om jouw tuin net wat mooier te maken. Wat is er immers fijner dan heerlijk in de zomer in de tuin een boek lezen? Of in de lente met een kampvuurtje naar de sterren te kijken? Wat veel mensen tegenwoordig in de tuin hebben, is een opslag schuurtje of een gastenhuisje. Dit is ideaal. In een schuurtje bewaar je natuurlijk al je tuingereedschap, extra stoelen, plantenbakken, of verhuisdozen. Maar in een gastenhuisje kun je tot wel zes man laten slapen (ligt aan de grootte natuurlijk). Het is een klein verblijf naast je huis met eigen privacy, vaak wordt er ook een toiletje en gootsteentje in gemonteerd. Heb je niet veel ruimte in je tuin, ook een zandbak of bloembak kan uit sierhout worden vervaardigd. Kijk even rustig rond op de site, en laat je inspireren. Onthoud: licht hout creëert ruimte, en donker hout creëert warmte. Let dus goed op de afmetingen van de tuin, en natuurlijk je eigen preferenties. Sierhout kun je afhalen, maar je kunt ook je idee doorgeven en deze laten uitvoeren door een ervaren timmerman. Ga voor een goede tuin!

Geef een reactie