De terrassen mogen weer open, we kunnen weer zonder afspraak naar de winkels, de avondklok is weg en genieten we met z’n allen van het mooie weer tijdens de lentedagen. We gaan er met zn allen op uit, zoals naar het bos of naar het strand. Waar de een ervoor kiest om samen met de familie of geliefde op pad te gaan, kiest de ander ervoor om de hond mee te nemen. Waar dit heel vaak goed gaat en de honden uitrazen, gaat dit ook wel eens fout. Het kan soms namelijk lijken alsof de hond erg speels is, maar voelt de hond zich juist aangevallen of opgejaagd, waarna een hond kan bijten. Alhoewel de eigenaar hier soms weinig aan kan doen, blijft de eigenaar verantwoordelijk voor de acties van de hond. Je kunt als slachtoffer zelfs letselschade oplopen en is het daarom belangrijk om direct langs de huisarts of spoedeisende hulp te gaan. Na de eerste verzorging, kan een letselschade advocaat je helpen met de verdere zaak omtrent de hondenbeet!

De eerste handelingen na een hondenbeet

Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. De letselschade advocaat zal je bijstaan om de zaak verder af te handelen, maar is het eerst van belang om op het moment van de hondenbeet de juiste informatie te verzamelen. Na een hondenbeet is het van belang dat je in eerste instantie`voldoende contactgegevens verzameld. Zo is het belangrijk dat je de gegevens van de eigenaar van de hond noteert, maar zijn de contactgegevens van getuigen ook belangrijk om voldoende bewijs te verzamelen in de zaak. Bij de ene eigenaar gaat het makkelijker dan bij de andere omdat sommigen niet mee willen werken, maar met getuigen en eventuele beelden zul je voldoende ingedekt zijn!

Het werk van een letselschade advocaat

Na de wond in eerste instantie te hebben verzorgd, te heb ben gecontroleerd en je weer bij aan het komen bent van de hondenbeet, kun je als slachtoffer de hulp inschakelen van een letselschade advocaat. Als slachtoffer van letselschade heb je recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat, die je bij zal staan tijdens het herstel en zich voor je in zal zetten. Als slachtoffer van letselschade zul je moeten herstellen en maak je vele kosten, zoals het niet kunnen werken, de kosten voor de verzorging en de kosten voor de advocaat. Daarnaast kan het zo zijn dat je als slachtoffer angsten hebt gecreëerd, waardoor je recht zult hebben tot smartengeld. De letselschade advocaat zal zich voor je inzetten, zodat je recht zult krijgen op deze schadeclaim en het verdere verloop goed zal aflopen. Jij kunt je volledig focussen op het herstel om snel weer aan het werk te gaan, terwijl de letselschade advocaat Rotterdam de verdere afhandeling op zich neemt bij een ongeval in Rotterdam en je hierover zal informeren!

Geef een reactie