Wil je er even tussen uit en niet te ver weg gaan? Dan is Utrecht de stad waar je heen moet gaan. Want je kan hier van alles doen. En wij gaan je vertellen wat allemaal. Boek jij alvast jouw hotel Utrecht?

 

Wat is er allemaal te doen in Utrecht?

Je kan van alles doen in Utrecht en wij zetten het een en ander voor jou op een rijtje. Zo kan je bijvoorbeeld gaan naar de Domtore. Want zonder de Domtoren heb je geen Utrecht gezien. Met de 112,5 meter hoogte is de Domtoren de hoogste kerktoren in Nederland en is het ook echt een symbool in Utrecht. Net als eigenlijk alle oude gebouwen zijn er altijd wel renovaties bezig. Zo ook bij de Domtoren, maar dat betekend niet dat jij als bezoeker er geen kijkje kan nemen. Dus wanneer ga jij?

En wanneer je dan toch bij de Domtoren bent, kan je gelijk een bezoekje nemen aan de kloostertuin van de Domtoren. Deze vind je tussen de kerk en het Academiegebouw. Het is een imposante tuin om te zien en doorheen te lopen. En met een beetje mist krijg je helemaal de Harry Potter sferen van het bos.

 

Utrecht heeft verschillende stadsparken die je kan bezoeken en die de stad ook groen houdt. Maar park Lepelenburg en Wilhelminapark zijn wel parken die je moet bezoeken. Haal wat lekkers bij een restaurantje om To Go mee te nemen of ga langs de supermarkt om lekkernijen te halen. Leg je picknick kleed neer en jij bent helemaal klaar om te genieten in het park. Alleen het lekkere zonnetje nog en je bent er helemaal klaar voor. 

 

We zijn er allemaal wel mee opgegroeid. Precies de verhalen van Nijntje. En laat Nijntje dan ook nog eens uit Nederland komen en dan specifiek ook nog eens uit Utrecht. Dus ben je in Utrecht dan is het natuurlijk ook altijd leuk om ons konijnen vriendje Nijntje te bezoeken in der eigen Nijntje museum. Staat dit museum al bij jou op de planning?

 

En schijnt de zon vol op? Dan is het natuurlijk lekker op het water op te gaan. En laat Utrecht nou nog eens een paar mooie grachten hebben waar je in de zomer lekker doorheen kan varen met een bootje. Pak de muziek erbij, lekkere drankjes en hapjes, wat vrienden en jij bent helemaal klaar om een dagje te varen door de grachten van Utrecht met een heerlijk zonnetje boven je hoofd. 

Geef een reactie