Nu het einde van de pandemie inzicht is kunnen we ons weer gaan focussen op andere dingen in ons leven. Wat gaat we nu namelijk op de vrijdagavond doen? Gaan we naar een verjaardag? Duiken we met vriendinnen de kroeg in, of gaan we lekker feesten in een discotheek? Wat je plan eigenlijk ook is, de kans zit erin dat je wat nieuwe make-up nodig hebt. Laatst had ik voor het eerst in een lange tijd weer een feest. Ik vind het altijd leuk om wat make-up op te doen zodat ik goed voor de dag kom op zo’n feest. Eigenlijk de twee essentials, naast mascara, die ik altijd draag zijn foundation en concealer. Ik kan nog wel eens last hebben van een geïrriteerde huid, dus deze twee items draag ik altijd als ik naar een feest toe ga. Door de pandemie waren deze allemaal een beetje oud geworden. Daarom besloot ik om nieuwe te kopen en jullie hier ook wat tips over te geven.

 

Foundation als basis

Foundation gebruik ik als basis voor mijn hele make-up. Omdat ik een gevoelige huid heb vind ik het fijn om wat oneffenheden weg te werken. Hiervoor gebruik ik foundation. Er zijn veel verschillende soorten foundation om uit te kiezen. Mijn voorkeur gaat uit naar vloeibare foundation, maar je hebt ook foundationmousse of foundationpoeder. Welke het beste voor jouw is ligt vooral aan je huid. Ik heb een redelijk droge huid, dus ik gebruik een foundation op waterbasis of olie basis. Heb je een beetje een vette huid, dan raad ik het aan om foundationpoeder te kopen. Ander maak je de huid alleen maar vetter. Tot slot kan je in het algemeen kiezen voor drie tinten: warm, koel, en neutraal. Een warme foundation geeft een roze ondertoon, een koele foundation geeft een gele ondertoon, en de neutrale zit hier tussenin.

 

Concealer

Foundation is een goede basis voor je make-up. Ik gebruik concealer om oneffenheden weg te halen. Daar is foundation niet goed voor geschikt. Heb je ergens een klein puistje zitten kan je deze het beste weghalen met concealer. Ook hier is er verschil tussen een vloeibare of vaste concealer. De vloeibare concealer dekt wat minder sterk maar is gemakkelijk te verwijderen. Naar mijn mening is deze perfect voor een avondje stappen. Een vaste concealer geeft een intense dekking, maar is lastiger te verwijderen. Opnieuw moet je ook goed letten op jouw huid. Heb je een droge huid? Ga dan niet voor een vaste concealer, maar voor een vloeibare.

Geef een reactie