elektrische bakfiets

Wat gaat het jaar toch weer snel. We zitten alweer in de laatste helft van februari. Voor de ouders onder ons: het is weer die periode van het jaar. Ineens is de krokusvakantie daar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar meestal vergeet ik deze vakantieweek. Gelukkig was ik dit jaar goed voorbereid. Zo heb ik van tevoren allerlei leuke uitjes opgezocht op internet. Tegenwoordig vind je namelijk zelfs dit soort dingen online. Aangezien ik vast en zeker niet de enige ouder ben die wel eens onvoorbereid is voor een schoolvakantie, deel ik vandaag mijn leuke uitjes voor de krokusvakantie.

Gebruik maken van het weer

Het is natuurlijk bijna ongelofelijk mooi weer geweest afgelopen weekend. Gelukkig blijft het nog eventjes lekker voorjaar deze week. Iedere ouder die ik ken staat stilletjes te juichen. Met mooi weer kun je namelijk ontzettend makkelijk allerlei uitjes bedenken. Ik ga bijvoorbeeld een paar keer deze week met de kids erop uit met de fiets. Mijn kleintjes kunnen helaas nog niet zelf kilometers fietsen. Daarom heb ik mezelf een elektrische bakfiets kado gedaan. Met zo’n elektrische bakfiets voorkom je dat je na de fietstocht buiten adem bent. Bovendien kunnen de kids in een elektrische bakfiets netjes een gordel omdoen. Zo weet je zeker dat je veilig met de bakfiets van punt A naar punt B gaat.

Met mijn elektrische bakfiets sjees ik overal met de kids naar toe. Een middagje gezellig bij oma op visite? Geen enkel probleem! Onverwachts een play date aanvraag in het dorp verderop? Ik fiets er met dit weer maar al te graag naar toe. Bovendien houdt zo’n tochtje met de elektrische bakfiets mijn kinderen ook lekker bezig. Ze kunnen vrij om zich heen kijken. Zeker nu het voorjaar een beetje begint, glunderen mijn kiddies als ze eendjes in de sloot zien. Naast vele tochtjes met de fiets maak ik ook op andere manieren gebruik van het mooie weer. Zo laat ik mijn kinderen tot een uur of 4 lekker buiten spelen met stoepkrijt, knikkers of ander speelgoed. Dankzij het mooie weer kun je met een klein budget dus al allerlei leuke uitjes rondom het huis of het dorp bedenken.

Een keertje goed uitpakken

Daarnaast heb ik ontdekt dat het heel goed werkt door één groot uitje in te plannen aan het einde van de week. Wanneer de kids dan vervelend zijn, dan herinner ik hen aan het uitje. Als ze het niet verdienen, dan gaat het natuurlijk niet door. Dit is echt een perfecte manier om jouw kinderen een beetje in toom te houden de hele krokusvakantie. Zo gaan wij aan het einde van deze week met het hele gezin naar de dierentuin waar de panda’s zijn. Mijn kinderen lopen al een jaar aan mijn kop te zeuren dat ze daar heen willen. Toevallig vond ik onderlaatst online een kortingscode voor dierentuinkaartjes. Ook voor dat soort dingen is een online zoektochtje zeker de moeite waard.

Geef een reactie