vlaggen bedrukken

Sinds een jaar of twee heb ik mijn eigen onderneming. Ik zorg voor een goede catering bij kleine en grote bedrijven, zorg voor een uitgebreide lunch en een aantal keer per jaar mag ik een bruiloft voorzien van een diner.
Toch merkte ik dat, onlangs ik wel mijn klantenkring had opgebouwd, ik nog veel tijd over zou hebben voor nieuwe klanten.
Mijn zoektocht naar nieuwe klanten was begonnen, ik zorgde voor een optimale website die voor een paar honderd euro bovenaan op google zou staan, en adverteerde via social media en verzon hier en daar een leuke winactie. Onlangs dat ik daardoor wel een paar klanten heb toe mogen voegen bij mijn klantenbestand, vond ik het resultaat teleurstellend.

 

Naamsbekendheid door vlaggen

Nu hoor ik je denken, vlaggen plaatsen langs de kant van de weg of ergens waar hij goed zichtbaar is, is niet meer van deze tijd. Alles gaat tegenwoordig over het internet en social media is de beste manier van adverteren. Ik kan je vertellen, door de vlaggen te laten bedrukken en door de vlaggen te plaatsen in een straal van 2 km rondom mijn bedrijfsadres heb ik nu 20 procent meer klanten dan voor de vlaggen. 20 procent is in mijn geval 10 grote bedrijven erbij die wekelijks 3 keer in de week een lekkere lunch krijgen bezorgd door mij of door een medewerker van mijn bedrijf.
De bedrijven gaven allemaal toe dat er een medewerker is geweest die de vlaggen heeft zien hangen, hoe grappig is het dat een medewerker naar de baas toestapt om de informatie van de vlag te delen?
Ik heb natuurlijk een cateringbedrijf, maar stel je hebt een winkel of je doet werk aan huis, dan is dit toch ideaal?

 

Een saaie vlag, valt dit wel op?

Allereerst wanneer je de besluit vlaggen te laten bedrukken moet je eerst goed kijken naar het bedrijfslogo. Wanneer je logo alleen zwarte letters bevat staat het wel netjes maar valt het minder op. Wanneer je een plaatje van bijvoorbeeld een bloem gebruikt zal het door de felle kleuren al veel sneller opvallen. Wil je je logo niet aanpassen? Dan kan je altijd nog kiezen voor een kleurrijke achtergrond van de vlag. Vaak bij zwarte letters wordt de kleur geel aangeraden omdat de zwarte letters er dan uit springen. Bij rood, wat onder de donkere kleuren valt, schijn je de zwarte letters minder goed te kunnen zien. Probeer het zelf eens uit, je kunt altijd 1 vlag als proef bestellen en later nog bij bestellen.

Geef een reactie