Afval speelt een grote rol in ons leven. Het ontstaat door gebruik van consumenten. Het zit veelvuldig verpakt om producten die we kopen en mede hierom heeft iedereen er mee te maken. Maar vrijwel iedereen wil er ook weer vanaf en vaak gaat dit niet zonder moeite.

Overlast

Veel containers zitten geregeld vol op de dag dat je besluit je huiselijk afval weg te brengen. Dit levert chaos op, zowel bij de containers, als bij de gewoonte van het weggooien. Ik merk vaak dat er onwijs veel afval naast de containers ligt, simpelweg omdat ze gewoon veel te vol zitten. Los hiervan ontbreken er ook te veel prullenbakken naar mijn mening en ervaring. Dit vind ik zeer storend en maakt me onrustig. Hoe moeilijk is het om even een paar meter te lopen voor het storten van je afval?Helaas ervaar ik hier veel laksheid, alsof het niet zo erg is. Maar dit vind ik wel zorgelijk: als hier al zo makkelijk over gedacht wordt, hoe gaat dat dan in de toekomst? We moeten toch nog ook denken aan ons nageslacht? Ik hoop van harte dat hier spoedig een oplossing voor komt en dat we beter bewust gaan worden van onze handelingen.

cONTAINERS VOOR bedrijven

Hier ben ik zeer over te spreken. Bedrijven hebben immers grotere invloed op het milieu en bevolking wat betreft afval. Het bedrijf is letterlijk groter, wat inhoudt dat er meer mensen over gaan en zij een voorbeeld kunnen zijn voor de bevolking. Misschien klink ik hier heel erg vooruitstrevend, maar dit geeft mij wel goede moed. Er zijn verscheidene diensten die containerverhuur aanbieden. In Den Haag kan je bijvoorbeeld containers huren. Als je goed zoekt, kun je een hele hoop besparen! Het is echt de moeite waard en je helpt het milieu er ook een handje mee. Daarbij is er ook nog het voordeel van containerverhuurders dat ze geen voorwaarden binden aan de verhuur van containers. Daarbij is het ook nog eens maandelijks opzegbaar. Ik zou hier zelf maar al te graag gebruik van maken. Jammer genoeg heb ik geen bedrijf, dus daarom hoop ik dat meer bedrijven hier aandacht aan zullen schenken.

Eigen gebruik

Nu heb ik hiervoor misschien gezegd dat dit voornamelijk aan bedrijven wordt uitbesteedt, maar er is nooit gezegd dat een ‘normale’ klant dit niet kan kopen. Het is misschien niet meteen de voordeligste optie, maar je er kan er behoorlijk wat leuke dingen dingen mee doen! Laatst heb ik een container geleend van de basisschool  waar ik stage heb gelopen en ben ik met een andere collega naar het winkelcentrum in die omgeving geweest. We hebben er ontzettende lol mee gehad en we konden ondertussen ook alvast kerstinkopen doen voor de school. Je raadt het waarschijnlijk al, maar er kon meer dan genoeg mee!

 

Geef een reactie