Stel. Je bent ZZP'er en je hebt een fantastisch project te pakken. Het enige nadeel is dat je ervoor moet reizen en je geen auto hebt. Ook weet je nu al dat het project 2 of hoogstens 3 maanden zal duren. Ga je dan een auto kopen? Dan moet het wel een héél goed betaald project zijn! Je kunt dan beter voor shortlease gaan. Met shortlease heb je, ook als ZZP'er, al binnen 24 uur een auto voor de deur. Na de eerste maand is deze auto per dag opzegbaar. En dát is natuurlijk ideaal. Je hoeft geen dag meer te betalen dan je de auto nodig hebt.

Andere voordelen van shortlease

Je weet altijd waar je aan toe bent. Geen gedoe met kleine lettertjes. Nee. Jij betaalt de brandstof en de rest is inbegrepen bij de shortlease. Dan heb ik het over de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud, de pechhulp. Je rijdt dus een fijne auto (of bestelwagen, wat jij wilt) voor een vast bedrag per maand. Je kunt de auto gebruiken als tijdelijke oplossing voor tijdens een project, maar ook als tussenoplossing tot jouw eigen nieuwe auto wordt geleverd. Shortlease is vooral een fijne oplossing omdat je geen langdurig contract hoeft aan te gaan voor een auto.

Wist je dat er ook opties zijn voor particulieren?

We noemen dat dan shortlease prive. Het enige verschil is dat in dit geval de prijzen inclusief de BTW op de website staan. Verder ben je net zo van alle gemakken voorzien als wanneer je voor de zakelijke variant kiest. Ook hier kun je kiezen uit heel veel verschillende merken, modellen en types. En kun je zelf bepalen of je wilt rijden in een diesel, een benzineauto, een elektrisch of een hybride model. Wil je tussentijds wisselen van auto? Ook dat is geen probleem. Switch van groot naar klein, van klein naar groot, van benzine naar diesel, het maakt niet uit.

Veel bedrijven maken al gebruik van deze leasemogelijkheden

De korte termijn lease is ook erg geschikt voor grotere bedrijven. Als je bijvoorbeeld een stagiair aanneemt die drie maanden blijft, dan hoef je daar geen groot leasecontract voor af te sluiten. Net als voor de medewerker die in zijn of haar proeftijd zit. Dit scheelt veel geld én veel rompslomp. Je kunt in dit geval een auto regelen en die na een bepaalde periode weer inleveren. Dat is dus, na de eerste maand, per dag mogelijk. Dat geeft veel vrijheid!

Geef een reactie