Zeilboot huren

Als je nu nog op zoek moet naar een kerstpakket voor je medewerkers, ben je best aan de late kant. Want ook al duurt het nog bijna twee maanden voor het zover is, de meeste kerstpakkettenleveranciers zijn al uitverkocht! Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor een cadeaubon, een bioscoopbon of een zelf in elkaar gezet pakketje, maar je kunt het ook eens, letterlijk, over een andere boeg gooien. Bied je medewerkers eens een leuke dag uit aan. Je kunt een zeilboot huren en de hele dag gaan zeilen. Natuurlijk werkt dit ook goed voor de teambuilding. Twee vliegen in één klap, zogezegd. Maar er zijn natuurlijk nog meer opties.
Zeilboot huren

Leuke dingen doen met je medewerkers

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Je wilt ook dat de sfeer op de werkvloer goed is. Dat is belangrijk voor veel factoren. De gezondheid van je personeel bijvoorbeeld. Mensen melden zich minder snel ziek als ze in een goede sfeer werken. Ook is het natuurlijk belangrijk voor de productie binnen je bedrijf. Tevreden werknemers werken harder en zullen ook nog meer hun best doen om écht goed werk te leveren. Het is dus van belang om af en toe het werk aan de kant te schuiven en iets leuks te gaan doen.

Ga eens lunchen met z’n allen

Zeker wanneer er veel medewerkers op verschillende locaties werken, kan het zomaar zijn dat niet alle werknemers elkaar kennen. Nodig daarom eens alle werknemers uit om te gaan lunchen. Als je dan kiest voor een buffetvorm, dan zul je zien dat de mensen zomaar met elkaar in gesprek raken. Dit komt de sfeer zeker ten goede. Eten verbindt sowieso en iedereen moet eten, dus dat is altijd een goed idee. Je kunt ook voor een diner kiezen, maar een lunch kun je gewoon onder werktijd doen. Dit geeft meer garantie dat ook echt iedereen aanwezig is. Er hoeft dan niet speciaal voor oppas thuis gezorgd te worden.

Pak het wat heftiger aan

Ga lasergamen. Team administratie tegen team verkoop bijvoorbeeld. Of ga paintballen. Hussel de teams door elkaar, of laat de mensen juist in hun eigen team strijden voor de overwinning. Een escaperoom is ook echt een goed idee. Je “dwingt” je personeel dan samen te werken om tot een oplossing te komen. Net zoals je dat graag op de werkvloer zou zien. Je zult zien dat na zo’n dagje (of een dagdeel) de sfeer op het werk totaal anders is in positieve zin.

Geef een reactie