kapstok

Aan sommige dingen die je wel degelijk nodig hebt, denken we niet vaak. We zien de aanwezigheid er van als vanzelfsprekend. Heb je er wel eens aan gedacht dat elk klein detail ooit is bedacht en ontworpen? In deze blog gaan we het hebben over een aantal dingen waar je waarschijnlijk niet bij stil staat. Geloof mij als ik zeg dat je het gaat merken als die dingen er niet zouden zijn. Ben jij benieuw naar welke spullen ik verwijs en waarom je ze vaak nodig hebt, lees je in deze blog.

Dingen in huis

De kapstok is hier een perfect voorbeeld van. Als we binnenkomen hangen we de jassen op en als we het huis verlaten pakken we ze weer. Niet heel bijzonder toch, zou je denken. Waar zou je alle jassen, vesten en misschien wel sjaals moeten laten als je geen kapstok zou hebben. Je zou ze zeker wel ergens kwijt kunnen, maar is dat zou wel een bende kunnen worden. Je zou zonder je kapstok allemaal jassen aan de deur, de leuningen en de stoelen hangen. Dat is voor de meeste mensen geen fijn idee, want het geeft je huis een erg rommelige uitstraling. De volgende keer dat je jouw jas ophangt zal je er met een andere blik naar kijken. Naast je kapstok zijn er nog veel meer dingen die ongemerkt aan je voorbijgaan.

Tijdens het werken

Vooral voor mensen die op de computer werken, geldt dat zij niet nadenken over wat daar allemaal voor nodig is. Bedenk dat je er een vga of hdmi kabel nodig hebt om alle beelden over te zetten van een laptop naar een scherm. Je hebt misschien een muis nodig om makkelijker aan de slag te gaan. En nog minder aan de orde zijn de muismatten. Ook tijdens dagelijkse bezigheden komen er dus veel dingen aan te pas waar we niet bij stilstaan. Kabels en dergelijke worden vaak vergeten. Als ze er niet waren geweest konden we niet zo veel.

Over het algemeen

Er zijn gewoon ontzettend veel dingen waar we zonder er bij na te denken gebruik van maken. Wij denken er zelf misschien niet veel aan, maar er zijn mensen die dat gelukkig wel doen. Je kunt namelijk een hoop gewoon online kopen tegenwoordig. Ga je nog even brainstormen over spullen die je niet genoeg waardeert, of ze eens vervangen? Moeite hoef je er niet voor te doen, want je kunt zo goed als alles online kopen.

Geef een reactie