Als je een eigen zaak/ pand hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je het allemaal goed schoonhoudt. Maar je hebt niet voor niets een eigen zaak. Je bent een ondernemer en je hebt het dus druk. Dat houdt in dat je waarschijnlijk niet altijd de tijd hebt om schoon te maken en je er vaak ook echt tijd voor vrij moet maken. Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden of andere opties zodat je zeker weet dat je zaak wel schoon blijft. Wij geven wat tips.

Schema

Zeker als je net je eigen zaak hebt, is het nog een beetje passen en meten hoe je je tijd verdeeld. Als je hier op een gegeven moment middenin zit, kan je kijken naar hoe veel tijd je overhoudt om je zaak schoon te maken. Vaak is het ook zo dat je in je eigen zaak werkt, dus het is gewoon erg belangrijk dat het schoon is. Niet alleen voor je klanten, maar ook voor jezelf. Je hebt natuurlijk elke dag een routine die je automatisch doorloopt. Dit wordt standaard. Zo zal je vanzelf zien hoe je met de tijd zit en of je het zelf kunt doen. Je kunt je schoonmaakschema ook verdelen over de hele week. Denk aan de ene dag stofzuigen, de andere dag dweilen. Als je alles verdeeld, ben je er niet gelijk een halve dag aan kwijt. Zorg ook dat je je afval goed scheidt.

Uitbesteden

Als je er zelf echt geen tijd meer voor hebt, kan je altijd kiezen om het schoonmaken uit te laten besteden. Dan kies je dus voor een schoonmaakster/ schoonmaker. Hier komen natuurlijk wel weer kosten bij kijken. Als je dit kunt veroorloven, is dit ook een mogelijkheid.

Afvalcontainers

Als je er toch voor kiest om zelf aan de slag te gaan, hebben we nog een tip voor je. Door het huren van afvalcontainers hoef je niet zelf constant je afval weg te gooien. Dit kan al veel tijd schelen. Er zijn vaak standaard punten in de straat waar je pand zit waar je je bedrijfsafval weg kunt gooien. Toch kost dit ook weer extra tijd omdat je je afval moet wegbrengen. Met afvalcontainers heb je hier geen last van. Er zijn verschillende soorten afvalcontainers die je kunt huren. Denk aan verschillende groottes. Op het moment dat je een afvalcontainer hebt gehuurd, worden er standaard afspraken gemaakt wanneer het afval wordt opgehaald. Zo hoef je zelf niet om te kijken naar je afval wat weggegooid moet worden. Voor bijvoorbeeld grotere klussen kan je ook een puincontainer huren. 

Geef een reactie