man with camera

Fotografie is een populaire hobby. Zowel professionals als hobbyfotografen zijn dagelijks bezig met hun passie uit te voeren. Alles om het perfecte plaatje op beeld te krijgen. Je kunt als fotograaf altijd blijven leren en je verdiepen in verschillende technieken. Het leuke hiervan is dat je zichtbaar resultaat krijgt als je steeds beter wordt. Je ontwikkelt je het beste als je regelmatig met fotografie bezig bent. Hiermee wordt er bedoeld dat je niet alleen fotografeert op vakantie. Je moet ook niet bang zijn om fouten te maken of iets te doen wat andere niet doen. Fotografie gaat om creativiteit en proberen totdat iets lukt. Hierbij zitten er geen regeltjes aan verbonden en ben je vrij om te doen wat jij leuk vindt. Om dit te ondersteunen zijn er verschillende accessoires en hulpmiddelen.

Brillendoekje

Of je nu een professional bent of een starter, het allerbelangrijkste is dat je foto scherp op beeld staat. Niet is irritanter dan een mooie foto die onscherp oogt of waarop een vlek te zien is. Een schone lens is dus een must voor iedere fotograaf. Dit is vooral nodig wanneer het vochtig, stoffig of regenachtig buiten (of binnen) is. Je voorkomt hiermee dat er vlekken op de foto komen. Een microvezeldoekje is hier het meest voor geschikt, maar je kunt uiteraard ook een schone theedoek gebruiken. Het wordt afgeraden om de lens even snel af te doen met je kleding. Dit komt doordat er wellicht krassen kunnen ontstaan op de les. Dit wil je natuurlijk niet hebben.

Geheugenkaartje

Fotografen slaan veel op. Ruimte tekort is dus één van de meest irritante dingen, naast de vlekken op de lens. Een geheugenkaart is dan de beste oplossing. Een geheugenkaart is een extern geheugen die in een camera, tablet of smartphone past. Je moet jezelf eerst afvragen hoeveel geheugen je nodig hebt. Vaak heb je wel een micro SD kaart 64gb nodig. Zo voorkom je dat je ineens zonder opslagruimte zit. Koop niet zomaar een willekeurig kaartje, maar check eerst welke typen geschikt zijn voor jouw camera. Zo zorg je dat ze optimaal werken en de kaart snel lezen. Ook is het aan te raden om een geheugenkaartje te kopen van een kwaliteitsmerk. Hierbij krijg je garantie op de kwaliteit en snelheid.

Voorzetlens

Om een foto scherper en dichterbij het object te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van een voorzetlens. Het object komt dus groter in beeld. Je kunt het vergelijken met een leesbril en kleine lettertjes. Deze lenzen zijn relatief goedkoop (vanaf 15 Euro) en zijn op (bijna) elke camera te monteren. Ook gaat er geen licht verloren. Wel wordt er wat kwaliteit verloren, aangezien er een optisch element wordt toegevoegd. Vooral met natuurfotografie is het een erg handig middel voor de mooiste plaatjes.

Geef een reactie