Kamado BBQ

De zomer is net weer voorbij. En wat was het een heerlijke zomer. Elke avond in de tuin genieten van het weer en natuurlijk vooral veel lekker eten. Zo’n kamado BBQ komt dan echt wel van pas. Vooral omdat je er natuurlijk van alles op kunt maken. Maar dan ook echt van alles. Wat? Heb je nog geen Kamado BBQ? Geen nood, want online kun je ze makkelijk vinden. En dan kun jij ook aan de slag met al die heerlijke BBQ recepten.

De oorsprong van de Kamado BBQ

Hoewel je misschien pas de laatste jaren van de Kamado gehhord hebt, kent deze wijze van eten bereiden al een hele lange geschiedenis. Kamado is het Japanse woord voor fornuis of stoof. Al vele duizenden jaren bereiden mensen hun eten met fornuizen en potten van klei. In de loop der vele jaren heeft elke gebied hier een andere ontwikkeling in gemaakt. In Japan is de zogenaamde mushikamado ontstaan. Dit is een ronde pot van klei met een deksel in de vorm van een halve ei die je kunt verwijderen. De mushikamado is ontworpen om rijst te stomen en werd en wordt nog steeds in Japan gebruikt voor officiële gebeurtenissen. Na de Tweede Wereldoorlog ontdekten de Amerikanen deze manier van bereiden in Japan. Ze brachten deze kooktechniek mee naar de verenigde Staten waar het inmiddels een grote vlucht heeft genomen.

Van pizza tot vlees

Wat de Kamado BBQ zo ontzettend populair maakt, is het feit dat je er complete maaltijden op kunt bereiden. De traditionele vlees barbecue behoort echt voorgoed tot het verleden. Ook als je niet van vlees houdt dan kun je nog uren in je tuin zitten grillen en bakken. Je kunt vis bereiden, maar ook groentes grillen en zelfs pizza’s bakken. De Kamado BBQ draait er zijn gril niet voor om. Bovendien is hij makkelijk in het gebruik en ook makkelijk schoon te houden.

Koop hem online

Natuurlijk koop je ook je barbecue online? Waarom? Omdat je een uitgebreide keuze hebt. Bovendien kun je op je gemak de barbecue uitzoeken die bij jou en jouw situatie past. De Kamado BBQ is er in allerlei maten. Heb je geen grote tuin? Geeft niets, dan koop je gewoon een kleinere. Kijk ook eens online naar allerlei leuke recepten. Van mosselen tot babi pangang, van steak tot gevulde aardappelen. Het is allemaal even lekker en het kan allemaal op jouw barbecue. En het kan het hele jaar door want dat je alleen in de zomer kunt barbecueën is natuurlijk ook allang achterhaald. Dus verlang je nu al terug naar die zomeravonden? Tijd voor een Kamado BBQ.

 

Geef een reactie